Rosszindulatú kollégák: mégis ki ajánlana, és jesszus, mit írna rólam?!

Mert bizony-bizony akadhatnak rosszindulatú a kollégák, kéretlen szavak, vélemények, melyeknek sem alapja nincs, és még csak az sem mondható el róla, hogy a jóindulat vezérli…

Nem győzzük hangsúlyozni: az ajánlólevél versenyelőnyt jelenthet a munkaerőpiacon. Hiszen néhány jó szó segíthet felhívni a figyelmet azokra a jó tulajdonságaidra, melyek könnyebben észreveszik az új helyen, vagy már az állás megpályázása során, hogy te miben vagy a legjobb. Ráadásul sokkal hitelesebb, ha ezekre az előnyökre nem te hívod fel a figyelmet, hanem valaki más szájából hangzik el.

shutterstock_510952195
Az ajánlólevélről szóló cikksorozatunk előző részét azzal zártuk, hogy ha meggyűlik a bajod a főnököddel, akkor se törj le, hiszen a Munkatársaim.hu oldalon nem csupán a „big boss” szólhat rólad néhány jó szót, hanem a munkatársaid is. Biztosan sokan fellélegeztetek, hogy nem vagytok kiszolgáltatva, ám vélhetően akadnak köztetek szép számmal olyanok, akiket éppen emiatt fogott el a vak rémület és a gyomorgörcs. Hiszen gyakran a fejétől bűzlik a bizonyos hal, és az egész munkahelynek halszaga lesz tőle, azaz a rossz főnök gyakran hozzá kiválóan passzoló kollégákat választ.

shutterstock_446567287

Tényleg sokszor írjátok a céges értékelésetekben, hogy rossz a munkahelyi légkör, vagy meggyűlik a bajotok egy-egy vezetővel, vagy a munkatársaitokkal. Sokszor tör ki belőletek a keserűség a bizonyos ’lefele tapos, felfele… khm.., menetel’ kollégák miatt. Csak megnyugtatásképpen: a legtöbben ismerik ezt kellemes kolléga típust.

shutterstock_94662742

Éppen ezért most figyeljetek, milyen praktikus a Munkatársaim.hu oldalán az ajánlás! Szeretnénk megnyugtatni mindenkit: személyes értékelés során nem kell attól tartanod, hogy a Munkatársaim.hu-s profilod tele lesz rosszmájú véleményekkel, epés megjegyzésekkel, és éppen azok szájából, akik elől fejvesztve menekülnél a jelenlegi helyedről.

shutterstock_345131762

Mert az ajánlórendszerünknek van egy extrája: ha értékelést ír valaki, akkor arról mindenképpen értesítést kapsz levélben. Ráadásul csak és kizárólag akkor jelenik meg a Munkatársaim.hu-s profilodon, amikor te azt már jóváhagyod. Így gyakorlatilag az ajánlásokból egy olyan portfóliót állíthatsz össze, amit tényleg büszkén megmutathatsz bármelyik potenciális munkáltatónak. Ezek az apró lépések pedig előrevisznek, hogy magad mögött hagyhassad azt a helyet, amit úgy élsz meg, mint egy poklot.

shutterstock_258743315

Nektek ismerős a fenti problémakör? Jártatok már így? Mit tudtatok tenni ellene?

Facebook Comments