Kétszer is örülhetett a nyertesünk: „Ennyire szerencsés nem lehetek!”

Ismét sorsoltunk, hiszen véget ért az Álommeló játékunk második fordulója. Mint azt már egy ideje megszokhattátok, ismét bemutatjuk Nektek a boldog nyertesünket. Fogadjátok szeretettel ezúttal Balogh Esztert.

Balogh Eszter még csak 21 éves, ám nagyon szerencsésnek mondhatja magát. És nem csak azért, mert nyert a játékunkon, hanem azért is, mert fiatal kora ellenére szépen alakul az élete. De lássuk is, mi mindenért mondjuk, hogy a Fortuna kegyeltje ő.

Éppen a fodrásznál ült, amikor csörgött Eszter telefonja. Hirtelen azt sem tudta, ki hívja, és miért. Zavarba jött, és csak annyit jegyzett meg: nyert a Munkatársaim.hu játékán. Mint mondta, sosem nyert még semmilyen játékon, így nagyon meglepődött. Miután letette a telefont, akkor még mondta is az ismerős fodrásznak: „Azért hívtak, mert nyertem. Hogy mennyit? Nem tudom. 50%-os kupont a Tesco áruházba? Vagy ezer, tízezer vagy tizenötezer forint értékű utalványt? Száz biztos nem! Ennyire szerencsés nem lehetek!” – hessegette el a gondolatot sebtében.

Így, amikor az interjú miatt hívtuk, érezhetően kissé zavarban volt, úgy kérdezte: „mennyit is nyertem pontosan?”
A választól pedig, – miszerint 100.000 forint értékű utalványt, – egy pillanatra csönd lett a vonal végén. Majd nagy levegőt vett és kitört belőle: „Húh! Ez most nagyon jól jön!”

Érdeklődésünkre elárulta: jegyben jár már, a vőlegényével pedig építkeznek, és ezt az összeget a berendezésekre fogják költeni. Azaz ezúttal egy fiatal pár közös életének kezdése kapott újabb lendületet a nyeremény által, aminek mi a magunk részéről nagyon örülünk.

Eszter és vőlegénye

Amellett, hogy Eszter egy halk szavú, kedves lány, hamar kiderül, hogy rendkívül megfontolt, és életrevaló is. Annak idején a pályaválasztásban szerepet játszott, a gyermekszeretete, valamint az is, hogy kipróbálta magát egy nyomdában, de mint mondja, hamar rájött, hogy a fizikai munka nem neki való. A továbbtanulásban pedig az is szerepet játszott, hogy utána járt a lehetőségeknek, és bizony hamar kiderült: tanulni nem csak a jövő miatt hasznos, ugyanis ha jól teljesít az iskolában, és megfelelően informálódik a lehetőségekről, akkor a különféle ösztöndíjak összege is tud pénzt hozni a konyhára. Most, hogy lediplomázott, tovább keresi a lehetőségeket, információkat, melyek az életben való boldogulását segítik. Így talált rá a Munkatársaim.hu-ra is. Mint mondja, nemrég diplomázott a Nyíregyházi Egyetemen Csecsemő és kisgyermeknevelő alapképzési szakon. Azért regisztrált a Munkatársaim.hu oldalára, mert tudja jól, milyen nehéz elhelyezkedni friss diplomásként, és szeretett volna információkat a cégekről, véleményeket olvasva pedig tisztább képet kapni a munkaerőpiacról. Úgy tűnik, neki talán már nincs szüksége rá, hiszen, mint mondtuk, szerencsés, és nem csupán a magánéletében, hanem karrier tekintetében is. A településén, Nagykállón éppen keresnek egy helyi magánbölcsődébe olyan munkaerőt, akinek a Csecsemő és kisgyermeknevelő a végzettsége, így bízik benne, hamarosan sikerül elhelyezkednie.

De tudja jól, más nem ennyire szerencsés. És a talpraesett lány kiderült, rendkívül segítőkész, és nem csupán a saját sorsát egyengeti, hanem a csoporttársai, a rokonsága és az ismeretségi köre is számíthat rá. Mint azt elárulta, sokaknak például segít a továbbtanulásban, a pályázatokban, ösztöndíjakban. És éppen így ajánlja azoknak az ismerőseinek, akik a munkaerőpiacon elakadtak, a Munkatársaim.hu oldalát is, abban bízva, hogy az ott olvasott információkkal talán segíti őket, hogy jobban áttekintsék, hol-milyen dolgozni, és így talán könnyebb lesz az életük is.

 

Facebook Comments