Tudod hányan kaptak 2017-ben fizetésemelést? Munkaerőpiac kutatásunkból kiderül

Emlékeztek még az mjatek.hu oldalon közzétett kutatásunkra? Meglepő válaszok születtek, melyeket most Veletek is megosztunk.

2018. március 12. és 2018. április 15. között kutatást indítottunk az mjatek.hu oldalon, egyrészt azért, hogy átláthatóbbá tegyük a munkaerőpiacot, és válaszokat kapjunk egy-egy kiemelt kérdésre, másrészt pedig azért, hogy számotokra még tartalmasabb oldalt tudjunk készíteni, még relevánsabb funkciókkal. A kutatásunk középpontjában ezúttal a béremelés, és az azzal kapcsolatos kérdések szerepeltek.

A felmérés során egy rövid kérdőívben mindössze három kérdésre vártuk a választ Tőletek, melyek arra vonatkoztak, miként motiváltak benneteket a munkáltatók a 2017-es esztendő során.
Több mint 5000-en válaszoltatok, amit ezúttal is köszönünk azoknak, akik részt vettek ebben a kutatásban. Talán sokan tudjátok, a felméréshez egy nyereményjáték is kapcsolódott, így azok, akik kitöltötték a fenti kérdőívet a kutatás oldalán, egyúttal egy sorsoláson is részt vehettek, melynek során egy szerencsés 100.000 forint értékű Tesco utalvánnyal lett gazdagabb. A Fortuna ezúttal Tóth Kornél budapesti lakosnak kedvezett, nyereményéhez gratulálunk!

De lássuk, miként motiváltak benneteket a munkáltatók a 2017-es év során!
Izgalmas eredmény született, ugyanis arra kérdésre, hogy kaptatok-e bónuszt az elmúlt egy évben, az arányokat elnézve a válaszadók közel fele, 48%-a válaszolt pozitívan, azaz kapott bónuszt az elmúlt időszakban. A munkavállalók 52%-a azonban nem kapott ilyen jellegű motiválást munkáltatójától.
Vajon mi a helyzet a fizetésemeléssel? Itt négy válaszadási lehetőség volt, most nézzük meg ezeket, ám immár számokkal kiegészítve, hogy milyen arányban ösztönöztek benneteket jobb munkára. A válaszadók 43%-a nem kapott fizetésemelést, és nem is számított rá. 17%-a a válaszadóknak szintén nem kapott, ám számított rá. 32%-otok jó munkahelyen dolgozik, ugyanis azt mondta: kapott fizetésemelést, ám számolt is vele, hogy efféleképpen fogják motiválni. A kutatásban résztvevők 8% kapott fizetésemelést, ám meglepetésként érte őket.
Végül nézzük, mi a helyzet a karrierépítéssel, előléptetésekkel. A válaszadók 18%-át ugrott feljebb a céges ranglétrán az elmúlt esztendő alatt, míg 82% arról nyilatkozott, hogy nem kapott ilyen jellegű ösztönzőt a munkahelyén.

Mostani kutatásunkban munkahelyváltásra vonatkozó kérdésekre keressük a válaszokat, ismét egy rövid kérdőív formájában. Olyan kérdéseket kell megválaszolnotok, hogy váltottatok-e mostanában munkahelyet? Honnan tájékozódtok arról, hogy mi vár rátok egy új munkahelyen? Végül pedig arra is kíváncsiak vagyunk, mi motiválna arra, hogy munkahelyet válts? A kutatásban való részvételért cserébe egy 100 000 Ft értékű Media Markt utalványt nyerhetsz, melyet szabadon választott elektronikai eszköz vásárlására használhatsz fel. A kérdőívet a direkt erre a célra készített, mjatek.hu oldalunkon érhetitek el.

Ha részt szeretnél venni a kutatásban, valamint játszani is szeretnél, akkor nincs más dolgod, mint IDE kattintani, meg kell válaszolnod az ott feltett kérdéseket, súgunk: az utolsó kérdésnél legyél szemfüles, mert helyesen kell megválaszolnod! Végezetül fejezd be a játékhoz szükséges regisztrációt, és töltsd ki az ehhez szükséges adatlapot. Extra tipp: minél több adatot adsz meg, annál inkább növekedik a nyerési esélyed, ezért megéri alaposnak lenni. Fontos: valós e-mail címet adj meg, és aktiváld a Munkahelyek.hu-s profilodat is. A játékra való regisztráció során az e-mail címedre fog érkezni egy megerősítő e-mail, erről se feledkezz meg!

A kutatás és a játék 2018. április 16. és 2018. május 13. között lesz elérhető. Gyere, vegyél részt Te is a felmérésben, játssz velünk, és vidd el Te a 100.000 forintos Media Markt utalványt! Kattints most!

Facebook Comments