Én ♥ Munkahelyem: ezért választotta a számítástechnika helyett a Tesco és a Metro eladóterét Attila

A most következő interjúalanyunk, Szatmári Attila pályaelhagyónak számít, hiszen eredetileg számítástechnikai végzettsége van, ám végül rátalált a kereskedelemre, amit nem is bán. Sőt!  Miután ma már az egyik legfontosabb alapkritérium számára a munkavállalásnál a jó csapatszellem és a munkahelyi légkör, így  vélhetően jól döntött, hogy végül nem a számítógép mögött ülve, irodában tölti a dolgos hétköznapjait. Pláne, hogy pörgős személyiség. De lássuk, miért is  öröm számára a munkája és a munkahelye!

–  Hol dolgozol most, milyen pozícióban, és mióta?

A Budakalászi Metro áruházban dolgozom. 2017. november 14. óta. A jelenlegi pozícióm megnevezése: frissáru és minőség biztosítási munkatárs.

– Felidéznéd, hogy miért választottad ezt a munkahelyet?

Annak idején pont a Munkahelyek.hu oldalon láttam jó véleményeket a Metróról, és ezért gondoltam, kipróbálom. Hogy miért pont Budakalászra, azt már pontosan nem tudom. Talán azért, mert annak idején oda kerestek targoncás munkatársat.

– Hogy érzed most magad a cégnél? 

Jól érzem magam a cégnél, mert jó a csapat. A vezetők alapjáraton nem rosszak, nyilván, – mint minden cégnél, – a munkahelyi „fegyelmet, odafigyelést” megkövetelik.

– Mernéd másnak ajánlani?

Ajánlani azért merem ajánlani másnak is, mert jó a csapat, és kellemes a légkör. A munka elvégzéséhez viszonylag minden adott.

– Mit tartasz a szakmád a szépségének?

Azzal kezdem, hogy a kereskedelem nem szakmám. Az eredeti szakmám számítástechnikával kapcsolatos, csak amikor elvégeztem az iskolát, utána elmentem katonának, és amikor annak vége lett, inkább kereskedelembe mentem dolgozni. A szépsége, hogy van feljebb lépési lehetőség, és ha a vezetők látják, hogy érdekel is, amit csinálok, akkor támogatnak is.

– Miért jobb számodra a kereskedelem, mint a számítástechnikai terület?

A számítástechnikai területen “kipróbáltam magam” de nem az igazi számomra. Érdekel a terület, csak nem szeretek irodában ülni. Tudom, többet keresnék vele, de nem vagyok irodába való. Jobban szeretem a pörgést.  És hát a másik dolog az emberek. Sajnos vannak olyanok, akik bemennek a boltba, és beviszik a saját problémáikat is, és ezt rázúdítják az eladókra, de ettől függetlenül szép terület a kereskedelem. És ahhoz képest, hogy nincs kereskedelmi végzettségem, több helyen is vezetői pozícióba kerültem. Szeretem ezt csinálni. És ha valami miatt nem tudom elvégezni, az esetleges fizikai munkát, még akkor is ott van a számítástechnika.

– Mi okozza a legnagyobb nehézséget a mostani szakmádban? 

Nyilván vannak nehézségek is, amiből a legnagyobb probléma a létszámhiány.  Mindenhol kevés az ember. Hozzá tartozik még az is, hogy a cégek, nem költenek teljesen a megfelelő munkakörülményekre. Értem ezalatt, hogy kevés a targonca, van, hogy nincs megfelelő mennyiségű védőfelszerelés, munkaruha.

– Általában milyen értékek szerint választasz, ha munkahelyet keresel? Mit tartasz fontosnak?

A munkahelyemet régen a pénz miatt választottam. Nem azt mondom, hogy ma már nem érdekel a pénz, de már nem ez alapján döntök. A lényeg számomra a csapat. Ha az jó, akkor minden más is jó. Nyilván a csapat után az is számít, mit csinálok. De az jól megy, ha kellemes a légkör.

– Mi volt az eddigi legkellemesebb élmény, ami a munkával kapcsolatban ért?

A legkellemesebb élményem, Tescóban volt. Váci úti cégnél, szeptemberben át akartam menni máshova, de az áruház igazgató megkért, hogy maradjak még egy kicsit. Maradtam, és decemberben, akkora csomagot kaptam, mondván, hogy jó dolgozó vagyok, és lehet rám számtani a munkában, hogy egyedül nem is tudtam hazavinni.

– Milyen lenne számodra az álommunka?

Számomra szerintem nem létezik álommunka. Legalábbis nem keresem. Korábban 13 évig a Tescóban dolgoztam, ez alatt az időszak során voltam vezető, de ahogy említettem, nem vonzott, hogy például irodában üljek. Másrészt, én olyan vagyok, hogy ha nem érzem jól magam valahol, – például beleunok, – akkor tovább lépek. Bármennyire is szerettem az elején azt a munkát.

– Amikor munkát keresel, hol informálódsz az állásajánlatokról?

Munkahely után mostanság, interneten érdeklődök. Olvasok róla cikkeket, bejegyzéseket, véleményeket.

– Miként szerzel információkat a leendő cégedről? 

Sokat segít a munkahely keresésében például pont a Munkahelyek.hu oldal. Én is azért regisztráltam rá, mert gondoltam én is megosztom véleményem, tapasztalatom a cégekről. Hasznos az oldal, mert aki munkát keres, és rátalál az oldalra, sokat megtudhat tapasztalt személyektől, cégekről.

– Megosztanád velünk a legkedveltebb, munkával kapcsolatos viccet, képet, ami az utóbbi időben megnevettettet? 

Mint Attila példáján is láthatjuk, előfordul, hogy nem a tanult szakmánk adja meg azt az örömet, amit vártunk, hiszen az ő pörgős személyiségéhez sokkal inkább illik a kereskedelem, semmint az irodai lét. Tehát időnként érdemes fontolóra vennünk, hogy az eredeti elképzeléseinket feladva új lehetőségeket keressünk. Olyan lehetőségeket, melyek valódi örömet okoznak. Merthogy a munka nem csupán pénzkereseti lehetőség, hanem sokszor egy örömforrás, ezért is fontos, hogy keressük a helyünket a munka világában. És tudjátok: ehhez ad jó mankót a Munkahelyek.hu oldala, hiszen itt olvashatsz véleményeket azoktól, akik már a kiszemelt cégnél dolgoznak, informálódhatsz a fizetésekről, sőt, a megújult Állás rovatunkban pedig munkaajánlatokat osztunk meg Veletek, hogy közelebb vigyünk mindenkit ahhoz, hogy az elégedett munkavállalók táborát szaporítsák. Gyertek, tartsatok velünk!

Facebook Comments