Szeretem a munkahelyem: „Itt tanultam meg a szakmát”

A jó szakembereknek áll a világ, és ha megtalálja a zsák a foltját, vagyis azt a munkahelyet, ahol a mindennapok jó hangulatban és eredményesen telnek, akkor mindenki nyer.

Akinek van autója, pontosan tudja, mekkora különbségek lehetnek szervizek között, és pontosan így látják ezt a szakmában dolgozók is. Mai cikkünkben arra hoztunk egy jó példát, hogy a magas szakmai követelmények kéz a kézben járhatnak a barátságos és motiváló légkörrel, ahol tapasztaltak és pályakezdők is megtalálhatják a számításukat. Utánajártunk, mi a titok, és hogy jön ehhez az egészhez az adriai vitorlázás.

Három generáció óta öregbítjük a szakma hírnevét, nagyapám és édesapám is autófényezéssel foglalkozott, a bátyám karosszérialakatos, én pedig fényezőként végeztem. Tíz évvel ezelőtt a tevékenységünket a karosszériajavítás mellett komplett autójavítással egészítettük ki, és törekszünk a folyamatos fejlődésre. A legmodernebb eszközök, szerszámok, berendezések állnak a kollégáink rendelkezésére, ugyanis hiszem, hogy a minőségi elvárásoknak csak így felelhetünk meg, illetve a munkavégzés is így válhat színessé, változatossá” – tudjuk meg Horváth Pétertől, a Kárfelvétel.com tulajdonos-vezetőjétől, aki azt is elárulta, hogy a munkatársakra különösen nagy figyelmet fordítanak, hiszen tudják, milyen nehéz megbízható munkaerőt találni, jelenleg is van két nyitott pozíciójuk.

A megbecsülés a kulcs. Nagyon fontos számunkra, hogy kollégáink büszkék lehessenek arra, hogy nálunk dolgoznak, de természetesen ugyanez lényeges fordítva is. Ezt tartjuk szem előtt a mindennapokban, éppen ezért nincs hagyományos értelemben vett főnök-beosztott viszony nálunk, ugyanakkor a kölcsönös tisztelet és fegyelem uralkodik a műhelyben. A különféle feladatoknak és a barátságos hangulatnak is köszönhető, hogy van olyan munkatársunk, aki két évtizede dolgozik a cégnél, miközben látjuk a potenciált a pályakezdőkben is, van is egy igazi sikertörténetünk. Persze mindez, amit én mondok, csak szavak, de egy-két nálunk töltött nap, és ahogy az itt tevékenykedők vélekednek rólunk, mint munkahelyről, az bizony önmagáért beszél” – vallja Péter, és át is adja a szót a műhely emlegetett büszkeségének, Krisztiánnak.

Mióta dolgozol itt, és hogyan kerültél a műhelybe?

Négy éve vagyok a műhely tagja, korábban egy másik helyen, és nem is a szakmámban dolgoztam, autószerelőként vállaltam munkát. A testvérem már itt dolgozott, ő javasolta, hogy csatlakozzak, a vezetőség és a csapat pedig befogadó volt. Bár karosszérialakatosként végeztem, valójában itt tanultam meg a szakmát, a tapasztalt szakemberektől.

Ezek szerint jó viszonyban vagy a kollégákkal?

Igen, szeretek itt dolgozni, jó a csapat, a hangulat, ha kérdésem van, mindig számíthatok a többiek segítségére. Valójában szinte barátok vagyunk, rendszeresen vannak közös programjaink, nyáron gyakran összejövünk sütögetni, bográcsozni, vagy csak munka után beülünk egyet beszélgetni. Van egy viber csoportunk is, ahol folyamatosan ugratjuk egymást, amiből a főnökünk is ki szokta venni a részét.

Hogyan alakul a munkaidőd?

Jellemzően nyolctól öt óráig dolgozunk, a hétvége szabadon választható, vagyis teljesen kiszámítható a munkarend. Az időnket megfizetik, ha túlórázunk vagy bejövünk hétvégén, az a bérünkben is szépen megmutatkozik, van is olyan munkatársunk, aki szinte minden szombaton bent van, szereti olyankor nyugodtan tenni a dolgát.

Mit tartasz az eddigi legnagyobb eredményednek, amióta itt dolgozol?

A kitartás, a tanulni akarás számomra szó szerint meghozta a gyümölcsét, ugyanis annak ellenére, hogy még csak 23 éves vagyok, már van egy autóm, aminek az árát itt kerestem meg, sőt épp a cserén gondolkodom, újabb szintet lépve persze.

Említetted, hogy jóban vagy a kollégákkal, és akár a szabadidőtöket is együtt töltitek. Mi volt a legjobb közös élményetek?

Minden programot élveztem, de a tavalyi adriai hosszú hétvége, amit a vezetők szerveztek, mindent vitt. Két turnusban mentünk, két egymást követő héten. Csütörtök reggel indultunk, az Isztriai-félszigetre utaztunk, ahol már várt minket egy vitorlás. Rengeteget poénkodtunk, és a mai napig emlegetjük azt a kiruccanást. A főnökök ebédre, vacsorára, egy-két sörre is megvendégeltek minket, de ami számomra még ennél is sokatmondóbb gesztus volt, hogy a csütörtöki és pénteki munkanapot annak ellenére is teljes egészében kifizették nekünk, hogy nem voltunk a műhelyben. Úgy tudom, idén nyárra is terveznek hasonlót, előre várom.

Ajánlanád a munkahelyed másoknak is? Ki érezheti itt igazán jól magát?

Úgy vélem, mivel mind a kor, mind a gyakorlat tekintetében színes a csapatunk, bárki számára jó lehetőség lenne itt dolgozni, azonban egészen ritka az az érdeklődő, aki komolyan gondolkodik a munkáról. A megfelelő hozzáállás, a szakma szeretete elengedhetetlen, a többi itt adott. Azoknak is ajánlanám, akik esetleg nem Budapest környékéről érkeznek, hanem távolabbról, van is kollégám Szabolcs és Zala megyéből, illetve a Felvidékről, ugyanis a műhelytől öt percre található házban bérelnek lakást a cég vezetői, hogy a lakhatást megkönnyítsék azoknak, akiknek ez amúgy nehézség lenne. Szóval itt tényleg csak a munkára kell koncentrálni!

Facebook Comments